Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горбачов: Оттеглянето на САЩ от Договора за ракетите връща политиката за ядрено разоръжаване назад

Михаил Горбачов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Намерението на САЩ  да се оттеглят от Договора за ракетите със среден обсег е опит да се ревизира и върне назад политиката за ядрено разоръжаване, заяви бившият президент на СССР Михаил Горбачов.

В интервю за “Интерфакс“ той изрази увереност, че това предложение на президента Доналд Тръмп "ще подкопае усилията, положени от лидерите на СССР и самите САЩ, за постигане на ядрено разоръжаване".

Именно Горбачов слага своя подпис под договора на церемония във Вашингтон през декември 1987 г.

Според него, всички споразумения, насочени към ядрено разоръжаване и ограничаване на ядрените оръжия, трябва да се запазят, за да се съхрани живота на Земята.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44