Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в Пазарджик майки на деца с увреждания поискаха оставка на Валери Симеонов

В Пазарджик повече от 30 майки на деца с увреждания, подкрепени от неправителствени организации, се събраха на протест с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестът бе планиран до 19.00 часа, но минути преди 18.00 ч. протестиращите майки се оттеглиха в близко до общината кафене, тъй като повечето от тях са с децата си и дългият престой на едно място е изтощителен за тях. Майките настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, тъй като според тях, поведението му е непристойно, и се заканиха, че всеки ден ще е така. 

До блокада на бул. "България" не се стигна. Протестът е мирен, дори без скандирания, но с плакати "оставка", засега персонална. Ако не я получат, протестиращите майки се заканиха, че ще поискат и оставката на правителството.

Малко преди да приключи протестът, беше скъсан и плакат с лика на Валери Симеонов, след което парчетата хартия бяха демонстративно изметени. Към протеста се присъединиха и от неправителствената организация "Човеколюбие".

За 18.00 часа са насрочени да започнат протести на майки на деца с увреждания и във Варна, и в Стара Загора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44