Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители на деца с увреждания блокираха центъра на София

| обновено на 22.10.18 в 21:01
Снимка: БГНЕС

Родители на деца с увреждания и солидарни с тях граждани от София, Пловдив и други градове се заканиха да продължат протестите си срещу вицепремиера Валери Симеонов, докато не чуят, че е подал оставка.

Привърженици на инициативата „Системата ни убива“, които се събраха тази вечер под сградата на Министерския съвет, блокираха за повече от час трафика по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“.

Повече от 100 майки на деца с увреждания и хора, които подкрепят исканията им, демонстрираха пред сградата на Областна администрация в Стара Загора, провокирани от думите на Симеонов, който ги нарече миналата седмица „кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца“.

„Целта ни не е да падне правителството. Навън ще сме докато Симеонов се откаже от вицепремиерския пост“, казаха участници на протеста в Пловдив. (Чуйте звуковия файл.)

„Не искаме да живеем в държава, чиято стабилност се крепи на човек като Валери Симеонов“, казаха майките в София. Те отхвърлиха всякакво сътрудничество с политически партии.

Самият вицепремиер потвърди днес, че стои зад думите си.

„Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли – не боли, това е истината“, каза Валери Симеонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44