Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризисна зона около Кайнарджа, където беше намерено тяло на глиган, заразен с африканска чума

Снимка: БГНЕС

След констатирания вчера случай на мъртво диво прасе, заразено с африканска чума, на границата с Румъния в района на силистренската община Кайнарджа, здравните власти определиха 20-километрова инфектирана зона, която включва населени места от общините Силистра, Кайнадрджа и Алфатар в област Силистра и Крушари и Тервел в Добричка област. 

Определена е и буферна зона, която обхваща части от общините Дулово, Алфатар, Генерал Тошево, Ситово и Тервел. В двете ще бъде актуализирана информацията за отглежданите домашни свине, а ловните дружинки ще проведат претърсване за болни и умрели диви прасета. 

Мерките бяха оповестени след проведеното днес в Силистра извънредно заседание на Областния кризисен щаб.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44