Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на трънското село Ездимирци не позволиха добив на инертни материали в района

Снимка: БГНЕС

Жители на трънското село Ездимирци не позволиха на строителна фирма да добива инертни материали в района на населеното място, преди да представи необходимите за целта разрешителни.

Машините копаели в района на бившата кариера, а добитият материал бил предназначен за ремонта на моста в местността Секирица край Трън, каза кметският наместник Петър Петров. За да спрат тежката техника, той и хората от селото препречили пътя на багера с личните си автомобили.

Местните жители са категорични, че няма да допуснат машините. За проблема кметският наместник е уведомил кмета на Трън, подал е сигнал и на тел. 112.

„Положението беше нетърпимо. Отпратих ги, те дойдоха отново и тогава направихме блокада. Знам колко е важен ремонтът на моста, но законът си е закон”, каза Петров.

От РИОСВ - Перник съобщиха, че сигнал е получен и при тях, но е препратен в Министерството на икономиката, тъй като не е от тяхната компетентност. 

Ремонтът на моста край Трън започна в началото на месеца. Реконструкцията се налага след тежкия пътно-транспортен инцидент със сръбски ТИР през ноември миналата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44