Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще обяви процедура за избор на инвеститор за АЕЦ "Белене" до края на годината

| обновено на 26.10.18 в 08:04
Министър на енергетиката Теменужка Петкова и руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров разменят подписаните прококоли от 16-ото заседание на междуправителствената комисия в Москва.

До края на годината България ще обяви процедура по избор на инвеститор за АЕЦ "Белене". Това съобщи в Москва енергийният министър Теменужка Петкова. По думите ѝ документацията ще бъде подготвена до края на октомври.

Министър Петкова отговори на въпрос на БНР дали руската компания "Росатом" продължава да се интересува от проекта:

„Без колегите от "Росатом" този проект няма как да бъде реализиран, тъй като те са конструктор на проекта, производител на оборудването. Ние имаме изключително добро сътрудничество с колегите от "Росатом".

По-рано беше съобщено, че министър Петкова ще информира руската страна за предстоящата процедура за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене".

Тя ще представи и междинни резултати от предпроектното проучване за газоразпределителния център "Балкан" в Москва - на 16-ото заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44