Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за незаконни действия на кмета на Каварна внесоха от инициативен комитет

Инициативния комитет „За туризма на Калиакра“ е внесъл сигнал за незаконни действия от страна на кмета на общината Нина Ставрева и Националния център за териториално развитие. Сигналът е адресиран до прeмиера, главния прокурор и Европейския съд и е във връзка с узаконяването на строителство в защитени зони.

Повод за сигнала са издадените от община Каварна разрешителни за строителство, попадащи на територията на защитената зона в комплекс "Калиакра". Според сигнала, разрешителното за строеж на името на "Калиакра инвест" ООД с управител Валентин Николов е издадено при неспазване на закона за опазване на околната среда и директивата за опазване на естествените местообитания.

В сигнала си от инициативния комитет за туризма на Калиакра настояват прокуратурата да провери издадените действащи разрешения за строеж в защитената зона, която подлежи на забрана за всякаква дейност, според присъдата на Eвропейския съд от 2016 година. Според тях, именно тези започнати строежи в землището на село Българево са причината, община Каварна четвърта година да няма приет общ устройствен план.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44