Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерки срещу африканската чумата по свинете в Добрич

Снимка: БГНЕС

Областната епизоотична комисия в Добрич е набелязала мерки за превенция срещу заболяването африканска чума по свинете. Заседанието беше свикано във връзка с констатирания случай на заразено диво прасе в област Силистра.

51 населени места в област Добрич попадат в набелязаните от директора на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев три зони. В първата 20-километрова инфектирана зона освен населени места от област Силистра, попадат и 5 села от област Добрич в общините Крушари и Тервел. В буферната зона са общо 46 населени места от областта. С цел предотвратяването на разпространението на заболяването Африканска чума по свинете, се е взело решение от комисията да се извърши ново преброяване на задните дворове в областта и животните в тях.

Ще се направи и проверка на наличните терени за загробване на животни при възникване на обстановка, тъй като такива площадки има едва две от осемте общини в област Добрич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44