Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

220 нови табла ще бъдат монтирани по спирките в София

Снимка: Мария Илиева, Радио София

220 нови електронни информационни табла ще бъдат монтирани на спирките на градския транспорт в столицата. До края на декември те ще бъдат поставени на най-оживените кръстовища.


Новите електронни табла ще бъдат монтирани там, където такива липсват, или наличните са силно корозирали. Първото беше поставено на трамвайната спирка до Националната опера. Общата инвестиция е за 1 милион лева и е част от европейски проект за интегриран столичен градски транспорт. 


"Таблата са снабдени с 4G-сим карта и модем, така че да имат реална връзка с Центъра за управление на градския транспорт. Диспечърът може да изписва информация, която да помага на пътниците - затворени улици и булеварди, авария, протести, заради които движението е пренасочено", обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. 


Таблата разполагат и модул за гласово оповестяване. В рамките на същия проект ще бъде изградено видеонаблюдение на всички спирки по трамвайна линия Но. 5.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44