Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Петкова: Държавата няма механизми, с които да влияе върху цените на горивата

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

Държавата няма механизми, с които да влияе върху цените на горивата. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която изнесе лекция пред форума на Старейшини ГЕРБ в Сандански.

Не смятам, че протестите срещу цените на горивата са насочени срещу държавата, тъй като този пазар е напълно либерализиран, каза енергийният министър. Петкова коментира, че такава либерализация се очаква и по отношение на цените на електроенергията.

На въпрос на "Хоризонт" - има ли вариант в обсега на държавния регулатор да влязат и горивата, министър Петкова беше категорична, че такъв вариант не се обсъжда.

Няма как държавата да се върне към регулация в такъв сектор, каза министърът.

"За газа има, защото тук става въпрос за стока, която е на база на доставка за обществото. Имаме обществен доставчик в лицето на "Булгаргаз".

"Цените на горивата се определят от пазара", допълни тя. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44