Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Олигарси, които "с години са се отчитали тук и там", а в момента или били арестувани, или търсени, стоят зад атаките към правителството и призивите на опозиционните партии БСП и ДПС за предсрочни избори. Това обяви премиерът Бойко Борисов като нарече тези бизнесмени недосегаеми, пише във водещата си статия 24 ЧАСА. Според изданието Борисов не е назовал поименно тези хора, но е насочил думите си към задържания в петък във Франция Николай Банев.

24 ЧАСА цитира и главния прокурор Сотир Цацаров, според когото е в ход процедура по екстрадицията на Николай и Евгения Баневи. По думите му, разследването срещу тях ще се разширява и няма да е само за източването на "Полимери".

Главният прокурор предложи държавата да обучава повече патоанатоми, тъй като до 5 години повечето съдебни медици у нас ще бъдат пенсионери, а нови кадри няма, посочва още изданието.

Добавянето на френския аристократичен предлог "дьо" и немския "фон" е най-новата мода в преименуването у нас, пише ТЕЛЕГРАФ.  Според вестника, предлозите са желани основно от бизнесмени, които искат да си придадат тежест пред чуждестранни партньори при делови срещи, преговори и сключване на договори.

МВР, НАП и ДАИ погнаха над 3 хиляди шофьори на камиони и таксита, взели вероятно фиктивно психотестове за професионални водачи през 2017 година. Те са минали тестове за психическа годност в частни лаборатории в София, отбелязва ТЕЛЕГРАФ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44