Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще разполага системите за радиоелектронна борба „Самарканд“ в стратегически райони

Русия планира да разположи най-новите си системи за радиоелектронна борба „Самарканд“ в редица стратегически райони, включително в Калининградска област и на територията на Беларус.

Преди два дни руското министерство на отбраната публикува на сайта за държавни поръчки обява за търг, който трябва да определи изпълнител за въвеждането в експлоатация на системите „Самарканд“. Договорът е на стойност 61 милиона рубли или над 820 хиляди евро. Срокът за подаване на заявките е до 12 ноември тази година, а системите трябва да бъдат готови до 10 декември 2019-та. Избраният изпълнител трябва да осигури работата им в 13 военни части в Далечния изток, Мурманска, Нижегородска и Калининградска област, както и в Беларус.

Задачата на системите на радиоелектронна борба е защита на собствените комуникации и разстройване на тези на противника. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44