Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Уручев: ЕК предлага България да получи почти 9 милиарда евро за периода 2021-2027 година

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предлага България да получи почти 9 милиарда евро за периода 2021-2027 година, съобщи в Смолян евродепутатът Владимир Уручев.

Чрез видеозапис българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество в ЕК – Мария Гариел, поздрави участниците в гражданския диалог.

От изявлението й стана ясно, че Европейската комисия предлага България да получи почти 9 милиарда евро за периода 2021-2027 година, което е 8% повече от сегашния програмен период.

Според евродепутата Владимир Уручев българската дума за кохезия е значително по-благозвучна и тя е сближаване. България от 2007 година е член на ЕС и може да участва в тази политика пълноценно. Политиката на сближаване действително има за цел да осигури районите, които по някаква причина изостават. Това не е само България и не са само новоприсъединилите се към ЕС страни. Това са и много други райони по цяла Европа, които са под средното европейско ниво и трябва да бъдат подпомогнати, за да могат икономически, социално и териториално да се приближат към т.нар. европейски център, посочи още евродепутатът Уручев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44