Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири години затвор за бившия председател на ОбС в Септември Лазар Влайков

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пазарджик определи 4 години затвор за бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

Той е обвинен в това, че не е упражнил контрол върху пистолета си, с който 6-годишно дете смъртоносно простреля собственик на заведение.

Инцидентът стана в края на август миналата година по време, когато Лазар Влайков и приятели са празнували рожден ден.
Влайков е присъствал на рождения ден със законно притежавания си пистолет "Глок". По време на празника компанията е стреляла с газови пистолети. В разгара на празненството Влайков е извадил и бойния си пистолет, който незнайно как е попаднал в ръцете на шестгодишното момче. Експертизи доказаха, че смъртоносният изстрел е произведен именно от детето. Заради това, че не е опазил оръжието си, през месец май тази година Районният съд в Пазарджик определи 3 години и 4 месеца ефективна присъда за Влайков, като съдебният процес бе по съкратената процедура.

Преди две седмици Влайков обжалва присъдата с искане за намаляване. От своя страна Прокуратурата поиска максимално увеличаване. Окръжният съд уважи иска на обвинението. Присъдата е окончателна.

В момента Лазар Влайков е независим общински съветник в Септември, след като ГЕРБ сне доверието си от него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44