Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 700 проверки са извършили от Инспекцията по труда в Търговище за деветмесечието

Търговище
Снимка: Радио Шумен

Над 700 проверки са извършили за деветмесечието експертите от Инспекцията по труда в Търговище. По-голяма част от тях са в строителството и растениевъдството.

Проверени са общо 503 предприятия с над 22 000 работници, уточни Галина Градинарова от Инспекцията по труда и добави:

"3 517 са констатираните нарушения, като в това число 12 нарушения са за неизпълнени дадени предписания от контролния орган. По здравословните и безопасни условия на труд са констатирани 1 169 нарушения. По трудовите правоотношения - 2 341 нарушения, по хигиена на труда - 151. Съставените актове за периода са 111. Общата сума на влезлите в сила издадени наказателни постановления е близо 100 000 лева".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44