Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цецка Цачева: Готвят се промени в Закона за българското гражданство

Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

За година Министерството на правосъдието е направило предложение за отказ за издаване на указ за придобиване на българско гражданство по произход на повече от 750 души. Този факт показва, че има проблеми в Агенцията за българите в чужбина, коментира в Стара Загора министърът на правосъдието Цецка Цачева. 

Правосъдният министър съобщи, че в момента се готвят промени в Закона за българското гражданство:

"Работна група преосмисля и има за задача да предложи промени в Закона за българското гражданство в две главни направления. Първото е – придобиване на българско гражданство по произход, а втората група е свързана с възможността за придобиване на българско гражданство по натурализация чрез така наречените "инвестиции". Имам уверението от Министерството на икономиката, че ще дадат становище, за да се види какъв е реалният ефект от тези инвестиции, разкриват ли се действителни работни места, има ли заетост".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44