Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бебе се роди при полеви условия в Спешната помощ на Пещера

Снимка: БГНЕС

Момченце се роди в спешния кабинет в Пещера при полеви условия, без необходимото оборудване за това. Родилката е от висопланинското село Нова махала над Батак, а екстремното раждане е започнало в кола. На помощ се е притекъл екип от Пазарджик.

Раждането е започнало на път към Пазарджик, а близките на родилката били в телефонна връзка с акушер-гинеколога доктор Елисавета Генчева. Разбирайки ситуацията, тя посъветвала семейството да спре в Пещера, тъй като специализираният автомобил от Пазарджик ще пристигне по-бързо до тях:

"Не бяхме стигнали още разклона от Нова махала, за да излязат на пътя Батак – Пещера. Жената плачеше, чуваше се, че вика и плаче в колата", разказа д-р Генчева.

В късните вечерни часове обаче в Пещера работи само спешен кабинет, а болницата е затворена. За появяването на бебето при полеви условия помага доктор Папазова и сестрите Семерджиева и Костова. Пазарджишкият екип пристига в момент, когато новороденото здраво бебе и майката трябва да се обслужат с необходимия инструментариум и апаратура. За доктор Елисавета Генчева лекарите в Пещера проявяват истински героизъм, работейки в тези условия:

"В Пещера болницата е почти закрита и е една много жалка картинка", каза тя.

Майката и бебето са настанени в пазарджишка болница в добро състояние.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44