Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реакции срещу съпротива на служители на МВР обсъди М. Маринов с кметовете в област Стара Загора

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе в залата на Областната администрация в Стара Загора работна среща с кметове на населени места от областта.
Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обсъди с кметовете на общинските центрове в област Стара Загора последните случаи с оказване на съпротива срещу служители на МВР и как да се противодейства на това.

Да се развива системата за видеонаблюдение в малките населени места и да се разшири работата и комуникацията с общностите – са част от обсъдените мерки, заяви след срещата министър Маринов:

"Говорихме повече да се работи с комуникации с общностите, с лидерите на тези общности. Дори да се случи такава случка като в Гълъбово, като в Мъглиж, непосредствено на другия ден да бъдат направени такива срещи и да се разясни на всички, че законът е закон и той трябва да се спазва от всички", каза той.

Министър Маринов коментира и искането за законодателни промени за забрана на движението на каруци по републиканската пътна мрежа:

"Този проблем съществува дори и в столицата. Там вече наистина ще трябва във връзка с промяната на Закона за движение по пътищата и общински наредби, да се помисли как това нещо да се регламентира и определени – части от урбанизираната територия да бъдат забранени за движение на такива превозни средства. И сега са забранени, но няма механизъм, по който да се изземват и да се установява собственост“, каза още Маринов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44