Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родителите на деца с увреждания протестират вече 12-а вечер

Снимка: БГНЕС

Родители на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, се събраха за 12-а поредна вечер пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестиращите блокираха за около 10 минути кръстовището при булевардите “Стамболийски“ и “Христо Ботев“.

Преди шествието да тръгне майките пуснаха в небето 12 розови балона, целящи символично да спукат розовия цвят на вицепремиера. Към всеки от балоните бяха прикрепени снимки на Валери Симеонов, за да може “и той да отлети заедно с балоните и да напусне системата“, казаха майките.

В подкрепа на протеста присъстваха и граждани:

“Трябва да подкрепим майките, трябва да подкрепим тези деца, въпреки че те са болни, те са бъдещето на България, и не ме напуска търпението, ще бъдем тук всяка вечер, всеки ден, докато настъпи някаква промяна в нашата страна. Надявам се, че майките няма да се уморят, а ние сме с тях“, коментира една от протестиращите гражданки.

По-рано майките заявиха, че и тази вечер ще блокират възлово кръстовище в центъра на столицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44