Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Мировец събира дарения за довършване на параклис

Кметът на село Мировец Стоян Смиленов
Снимка: архив

Днес в търговищкото село Мировец ще продължи дарителската кампания за набиране на средства за довършване на строителството на параклис на името на „Свети Иван Рилски“. Необходими са още около 10 000 лева.

С възстановяването на традиционния селски сбор и отбелязването на няколко кръга и годишнини в един ден, кметът Стоян Смиленов се надява да се съберат още средства за доизграждане на параклиса.

„Пари имаме, но не са достатъчни. Който има желание - има сметка, има начини как да се свържат с нас и да внесат някакви суми. Предстои да правим покрив на параклиса - надяваме се така да посрещнем с покрив зимата и на пролет пак да започне строежа“, добави кметът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44