Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското неделно училище в Истанбул отбеляза Деня на народните будители

Тържеството за Деня на народните будители на българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул се състоя в Екзархийския дом в квартал „Шишли“.
Снимка: Мариян Карагьозов

Тържество по случай 1 ноември - Денят на народните будители, се проведе в българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий в Истанбул.“ Отбелязването на празника се състоя в Екзархийския дом в квартал „Шишли“.

Учениците участваха в програма, която включваше музикално-поетичен рецитал. Възпитаниците на училището запознаха родителите и гостите с кратки информации за живота и делото на изтъкнати народни будители.

В словото си директорът на училището г-жа Невин Даудова посочи, че то подготвя „достойни личности на нова България, опознали миналото и уверени в просперитета на родината си“.

Генералният консул в Истанбул Ангел Ангелов изтъкна, че будителите показват същностното в живота и към какво трябва да се стремим.

В програмата взеха участие и представители на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково и поетесата Ели Видева.

Преди тържеството режисьорът Стилиян Иванов изнесе урок по творчество, а негов колега турски оператор и фотограф направи демонстрация с желаещите по основи на фотографията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44