Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнати са обвинения на служителя на съдебната охрана в Търговище, който блъсна двама младежи

Стотици в Търговище поискаха справедлив процес срещу шофьора

| обновено на 05.11.18 в 15:06
Родители на пострадали деца при пътен инцидент организираха протест пред Съдебната палата в Търговище. Те оставиха чадъри, защото се опасяват, че случаят може да бъде потулен.
Снимка: БТА

Обвинения са повдигнати на 49-годишния служител на съдебната охрана в Търговище Валентин Парашкевов, който блъсна двама младежи на мотор и избяга от мястото, след което беше задържан.

По-рано днес няколкостотин души се събраха на протест пред съдебната палата в Търговище. Те настояват за справедлив процес срещу шофьора, предизвикал катастрофата.

Веднага след пътния инцидент той е бил открит от полицията и задържан за 72 часа. Установено е, че той е шофирал с 0,71 промила алкохол в кръвта.

Притесненията на протестиращите са да не се потули случаят, защото извършителят е служител на съдебната охрана и брат на бивш директор на полицията.

Демонстрантите подкрепят исканията на родителите на пострадалите деца, а Миглена Сотирова - майка на пострадалото момче, което управлявало мотоциклета заяви:

"Искам справедливост. Искам справедлив процес. Искам да са обективни съдии, прокурори, полицаи, всички. Искам обективност".

Междувременно от Министерството на правосъдието съобщиха, че предизвикалият инцидента служител на Съдебна охрана - Търговище е отстранен от длъжност. Срещу него е образувано дисциплинарно производство. От министерството уточняват, че по време на инцидента той е бил в почивен ден след дежурство и е управлявал личния си автомобил.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44