Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Шабла отива на съд заради престъпление със средства от еврофондовете

Кметът на Шабла е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за престъпление със средства от фондовете на Европейския съюз. Делото срещу него е насрочено за разглеждане от Добричкия окръжен съд за началото на декември. Кметът на Шабла е обвинен в злоупотреби с европейски средства в проект за изграждането на стадион, помощно игрище за волейбол, баскетбол и тенис, водна площ за гребни спортове, паркинг и други, за сумата от над 500 000 лева.

На 13 ноември 2015 г. кметът на община Шабла Мариян Жечев е представил неверни сведения за изпълнени строително-монтажни работи по Програмата за развитие на селските райони пред Регионалната разплащателна агенция, се казва в обвинителния акт. В заявка за окончателно плащане подсъдимият е представил като изпълнени дейности, които не били извършени. Целта е била да се получат средства в размер на над 525 000 лева без ДДС. Неизпълнените строително-монтажни работи са били установени и при проверка на експерт, като някои от вече платените дейности и към момента не са изградени. По делото са назначени две експертизи, разпитани са десетки свидетели. 
Причинените имуществени вреди се изчисляват на над 267 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44