Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще плати обезщетение от 5000 лева на мъж, разследван в продължение на 8 години

Той е поискал 150 000 лева за нанесените му вреди

Прокуратурата на България дължи обезщетение от 5000 лева на мъж заради незаконно обвинение, реши Добричкият окръжен съд. 53-годишният добричлия е бил обвинен в данъчни измами и е бил обект на разследване в продължение на 8 години. В делото срещу Прокуратурата той е поискал обезщетение за причинени вреди в размер на 150 000 лева.

Съдебният акт на добричлията е постановен по дело, образувано по Закона за отговорността на държавата за вреди. В исковата си молба той настоява за обезщетение от 150 000 лв. за нанесените му неимуществени вреди, в резултат на незаконно обвинение в извършване на данъчно престъпление и документна измама. Делото срещу него е продължило 8 години и е прекратено поради недоказаност на обвинението. Окръжният съд в Добрич прие за справедливо мъжът да получи 5000 лв. заедно с лихвите върху посочената сума, считано от датата на прекратяване на наказателното производство. 

Решението на Окръжния съд - Добрич може да бъде атакувано пред Апелативен съд – Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44