Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Болтън даде висока оценка за българските усилия на Балканите

Снимка: Пресцентър на МВнР

Българският вицепремиер Екатерина Захариева се срещна със съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност и член на кабинета Джон Болтън.

Захариева коментира акцентите след срещата с президентския съветник Джон Болтън:

"Много теми за обсъждане – региона, Балканите, Близък изток, Сирия, Либия. Разбира се, за България много важна тема – енергетиката и енергийната диверсификация. Беше много искрена и честна среща. Поканих го в България, разбира се. Това, което е най-важното според мен за България, е, че отново се чу благодарност за усилията, които България полага за стабилност и просперитет на Балканите."

От американска страна при всяка от срещите на министър Захариева се поставя въпроса за модернизация на българската армия. Сделката за закупуване на нови целеви изтребители не е била във фокуса на разговорите с Болтън.

"Не сме обсъждали конкретно сделката, но знаете, че те участват с f-16. Обсъждахме, като цяло, модернизация на българската армия".

Освен с него Захариева разговаря и с изпълнителния вицепрезидент на Международния републикански институт Джуди Ван Рест и с регионалния директор за Централна и Източна Европа в Националния демократически институт Робърт Бенджамин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44