Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК не изключи вероятността срещу Италия да бъде задействана процедура по свръхдефицит

Валдис Домбровскис
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят, отговарящ за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис не изключи вероятността срещу Италия да бъде задействана процедура по свръхдефицит, ако страната не представи коригиран бюджет до 13-и ноември. След приключването на Съвета по икономически и финансови въпроси, той заяви:

"Наистина, това е нещо, което разглеждаме. Ние изготвихме доклад по т.нар. чл. 126.3 предишните години. Тогава нашите изводи бяха, че Италия е в пълен синхрон с предпазните клаузи от Пакта за стабилност и растеж. Именно на този факт се базирахме, за да не започнем такава процедура. В този случай обаче проектобюджетът, ако не бъде променен, сам по себе си представлява промяна и ние ще трябва да преосмислим нашите изводи."

Срокът на страната да представи нов проектобюджет до 13-ти ноември бе даден от финансовите министри на еврозоната в понеделник. Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси, данъчното и митническото облагане Пиер Московиси не изключи въвеждане на санкции срещу Италия, ако не се стигне до споразумение по въпроса.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44