Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха от търговската мрежа спанак със съмнение, че е примесен с листа от татул

Снимка: БГНЕС

Агенцията по храните спря от търговската мрежа спанак със съмнение, че е примесен с листа от татул. Листата от спанак са опаковани в пакети по 500 грама и са произведени в област Пловдив. 

Сигналът е постъпил от граждани от Търговище. При проверката на производителя е установено, че спанакът се почиства и пакетира в нерегламентиран обект. 

На отговорното лице е съставен акт за административно нарушение. Агенцията по храните призовава всички граждани, закупили пакетирания спанак, да го върнат в търговския обект, от който са го купили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44