Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилват се спекулациите около очакваната оставка на Хорст Зеехофер

Хорст Зеехофер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Засилват се спекулациите около очакваната оставка на Хорст Зеехофер - председател на баварския Християнсоциален съюз и коалиционен партньор на канцлера Ангела Меркел в Берлин. Според германски медии Зеехофер ще запази обаче поста федерален министър на вътрешните работи.

Неведнъж Хорст Зеехофер е обявявал оставката си, а след това се е отказвал от намерението си. Баварският консерватор стана причина за серия правителствени кризи. След катастрофалната загуба на доверие на регионалните избори в Бавария миналия месец обаче, партийният лидер е под сериозен натиск. Очаква се в края на седмицата на заседание на ръководството на Християнсоциалния съюз Зеехофер да обяви оттеглянето си като председател на партията, но да запази поста си на вътрешен министър в кабинета Меркел. Вероятният наследник на партийния пост ще е преизбраният министър-председател на Бавария Маркус Зьодер. С очакваното оттегляне на Зеехофер са свързани надеждите на управляващата в Германия коалиция правителството да заработи в по-спокойна обстановка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44