Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани на Стара Загора планират нов протест, организаторите на вчерашния се разграничават

Снимка: Радио Стара Загора

Нов протест планират за тази вечер в 18 часа граждани на Стара Загора. Сборният пункт е затвореният участък на бул. „Патриарх Евтимий“. Половин час по-късно протестиращите ще потеглят на автошествие по предварително обявен маршрут в града.
По-високи доходи и по-ниски разходи са сред исканията на протестиращите. В протеста обаче отказват да участват организаторите на вчерашното шествие, обясни организаторът на днешното шествие Десислава Калоянова:

"Присъствах на протестите заедно с мои приятели. Самите хора, които присъстваха искаха да продължим протеста, да не се отказваме. Организаторите от вчера нямат желание да продължат и днес с протестите".

"От това събитие рязко се разграничаваме, ние, организаторите на вчерашния протест", коментира Стела Иванова и допълни:

"Разграничаваме се, тъй като никой не се е свързал с нас предварително, преди въобще идеята за уведомлението, което се е подало в Общината, така че няма как да уважим състоящия се такъв протест".

За днес са планирани протести също в София и Перник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44