Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът ще помага на студентите в намирането на стажове и подходяща работа

Проф. Георги Михов - ректор на ТУ-София​​
Снимка: tu-sofia.bg

Споразумение за стратегическо сътрудничество между бизнеса и Техническия университет в София ще помага на студентите в намирането на стажове и подходяща работа. Спогодбата беше подписана от председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и ректора на университета.

Спогодбата предвижда и обновяването на учебния процес, обясни ректорът на Техническия университет проф. Георги Михов: "Целта на нашия университет е непрекъснато да бъде в крак с времето, преди всичко да удовлетворява потребностите на нашата индустрия, а това няма как да стане, ако ние не сме в непрекъснат контакт. Това сверяване на часовниците ни дава възможност да предоставяме възможно най-добри кадри, най-добре подготвени в различните сфери на нашата индустрия".

Успешен пример за връзката между предприятията и висшето учебно заведение е Техническият колеж в Казанлък, в който се обучават местните кадри. 

Председателят на Конфедерацията на работодателите Кирил Домусчиев: "Където петък, събота и неделя има изнесени лекции и обучения с цел придобиване на допълнителна квалификация и завършване на висше образование на местни кадри, без те да се откъсват от производството, като целта е всеки един работодател да покаже какви са неговите нужди, Техническият университет да отговори на тези изисквания и да можем ние да намерим една добра реализацията за младите специалисти".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44