Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 процента ръст на почивките в Турция отчетоха туроператори в Кърджали

Снимка: ЕПА/БГНЕС

40 процента ръст на почивките в Турция отчетоха туроператори в Кърджали. Причината е доброто съотношение цена – качество и нормализиране на ситуацията в югоизточната ни съседка след опита за преврат през 2016 година. В момента има силно търсене на оферти за Нова година. Изборът е за Кушадасъ, Анталия и Бодрум, но в повечето предлагани хотели вече няма свободни места, съобщи Екрем Мустафа, собственик на една от туристическите фирми в Кърджали:

"Офертите горе-долу от 15-20 дена вече са запълнени. За някои от хотелите вече нямаме места. За Нова година с дата на заминаване 29-и и 30-и декември за четири нощувки в петзвезден хотел горе-долу излиза на цена около 180 евро на човек на олинклузив. България отново си остава най-скъпата дестинация, една от най-скъпите. Съответно Гърция и България в съотношение цена – качество са горе-долу на едно равнище".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44