Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: 1 млрд. деца в света годишно стават жертва на насилие, 8000 от тях са българчета

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всяка година 1 милиард деца в света стават жертва на насилие. В България миналата година те са 8 хиляди. Тези данни бяха оповестени на старта на националната кампания на УНИЦЕФ "Да спрем насилието в училище". През следващата година ще бъде увеличен броя на психолозите и педагогическите съветници в училищата, каза зам.министъра на образованието Деница Сачева. 

"Ще има и много обучения за учители, които също се появяват в рамките на следващите две години, които са насочени към разпознаване на агресията и комуникацията. Ние, като общество, трябва да разберем, че за да общуваме добре един с друг и да включваме всички, които живеят на територията на една държава в процесите на обществото, е изключително важно, ако искаме нашето общество да живее цяло, в мир и да има обществено благосъстояние".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44