Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перничани блокираха АМ "Люлин" в знак на протест срещу високите цени на горивата

| обновено на 13.11.18 в 21:36
Перничани блокираха за движение пътен възел „Даскалово” в знак на протест срещу високите цени на горивата
Снимка: БГНЕС

Протестите срещу високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на застраховката "Гражданска отговорност" продължават и днес в различни градове на страната. Демонстрации са планирани във Варна, Добрич, Хасково, Сливен, Стара Загора.

Протестиращите в Перник блокираха магистрала "Люлин" в продължение на повече от два часа.

Бунтът на перничани продължава четвърти ден. В 18.00 часа част от протестиращите тръгнаха от квартал "Изток" пеша, други с автомобилите си към пътен възел "Даскалово" и в 18.30 часа магистралата вече беше затворена с жива верига. За днешния протест няма разрешение от Общината, тъй като до края на работния ден искане за провеждането не е постъпило в деловодството. 

Въпреки това протестиращите са категорични, че със или без разрешение няма да спрат, докато не бъдат чути. Исканията им са, най-общо казано, за по-добър живот. Настояват за оставка на правителството и за смяна на системата.

Малко след 21 ч. блокадата на магистралата бе прекратена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44