Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майка и дъщеря от Добрич под заплаха от екстрадиция

Местната прокуратурата си е направила отвод по делото

Снимка: БГНЕС

Майка и дъщеря от Добрич са заплашени от екстрадиция след издадена преди две години червена бюлетина на Интерпол. Искът е издаден от съда в Кипър. 
Червената бюлетина за екстрадиция е издадена от Интерпол през 2016 година, но адвокат Дарина Миткова и дъщеря й Мария Христова  разбират за съществуването й при регистрирането на автомобил в КАТ в началото на месец октомври тази година. 
Бившият съпруг на Мария Христова сърбинът Ване Иванчевич е подал жалба, че дъщеря му е отвлечена. Мария Христова има официален развод с две съдебни решения от 2016 година с присъдени родителски права, както и нотариално заверено пълномощно от бащата за напускане на Кипър. 
Прокуратурата в София предстои да реши коя районна прокуратура да води делото срещу двете жени, тъй като прокуратурата в Добрич си е направила отвод.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44