Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволството пред Министерския съвет продължава

| обновено на 14.11.18 в 21:07
Протест пред Министерски съвет
Снимка: Наталия Ганчовска

За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Тази вечер майките организираха и автошествие в столицата.

След като в продължение на половин час протестиращите скандираха "Оставка, затвор, Валери е позор!" пред Министерския съвет, малко след 18 ч. колоната от велосипеди, мотоциклети и автомобили потегли от бул. "Цар Освободител".

Шествието премина по булевардите "Тодор Александров" и "Царица Йоанна" и малко след 20 ч. се върна в началната си точка - до БНБ. Общо три пъти бяха блокирани две кръстовища за по няколко минути. Движещите се в колоната автомобили бяха с включени аварийни светлини и натиснати клаксони. На прозорците им бяха залепени плакати с надписи "Системата ни убива".

Протестът премина при засилено полицейско присъствие и без напрежение и инциденти. Въпреки прогнозата за по-студено време, майките заявиха, че продължават с протестите си до оставката на Симеонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44