Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Добрич призова протестиращите да не нарушават обществения ред

Протестното шествие в Добрич
Снимка: Мая Щърбанова

Кметът на община Добрич Йордан Йорданов призова протестиращите граждани да се въздържат от нарушаване на обществения ред. И при двата досегашни протеста в Добрич се стигна до гражданско неподчинение.

От Областната дирекция на МВР обявиха, че вчерашният протест, а и днешният, са незаконни, тъй като за тях няма уведомление до общината.

Общината, Общинският съвет и Областната дирекция на МВР нямат правото да забранят или възпрепятстват провеждането на протестни действия, заяви кметът на община Добрич Йордан Йорданов и допълни:

„Нашата отговорна задача е да осигури опазването на обществения ред и да не се допускат провокации и инсинуации, също така да не се допускат и вандалски прояви“.

След гражданското неподчинение, довело до блокирането на пътя Добрич – Варна в понеделник вечерта уведомлението за протести до края на седмицата беше оттеглено от организаторите, припомни старши комисар Никола Панчев.

„Ние сме за върховенството на закона и за спазване от всеки един протестиращ или друг гражданин. Не е използвана физическа сила и помощни средства спрямо участниците в протеста“.

За нарушаване на закона за движение по пътищата до този момент са били съставени актове на 13 собственици на автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44