Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите майки се събраха за 25-и път пред Министерския съвет

| обновено на 15.11.18 в 18:49
Снимка: БГНЕС

Около 50 майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани се събраха за 25-и пореден ден пред сградата на Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Протестиращите се отправиха на шествие към централата на НФСБ на улица "Георги Раковски". 

Майките на деца с увреждания казаха, че настояват за оставката на вицепремиера Симеонов, въпреки думите на премиера Бойко Борисов, че не може да се бърка в работата на коалиционния си партньор. Те заявиха, че са тук, за да защитят своето достойнство, а всеки следващ политик и всяко следващо правителство трябва да разбере, че трябва да се отнася с уважение към своите граждани. Срещу езика на омразата се обявиха и граждани, които подкрепят протеста. Ето какво казаха две от участничките в протеста:
"Недопустимо е в най-висшите етажи на властта да няма абсолютно никаква хигиена на изказа".
"Речта на омразата води до политики на омразата. Това е видно най-вече в хора като Валери Симеонов и те просто нямат място като народни представители, след като изобщо не представят народа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44