Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 10 см снежна покривка се е натрупала на прохода "Шипка"

Снимка: БГНЕС

Близо 10 см снежна покривка се е натрупала на прохода "Шипка". Платното е разчистено, но настилката е мокра и частично заледена. Шофьорите трябва да се движат с особено внимание заради мъглата и заснежената настилка, особено на участъка около „Предела“. 

„В момента пътната настилка в прохода е мокра и частично заледена, но няма ограничение за движението", съобщи дежурният в Областно пътно управление Стара Загора.

Осем снегорина се грижат за почистването на платното. Осигурено е опесъчаване.

Затворен за движение е пътят към Паметника на свободата и панорамният път Шипка – Бузлуджа, където се обмисля и поставяне на бариера, която да ограничава автомобилите.

В прохода на Републиката настилките със сухи

Тази нощ в проходите не са регистрирани инциденти



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44