Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметове от Кърджали заплашват с протести заради проблеми в доставките на дърва за огрев

Снимка: БТА

Кметове на села в община Кърджали са готови на протести заради хаос в доставките на дърва за огрев. Те са изготвили списъци на желаещите за отопление, но е получена само малка част от заявените количества.

160 семейства в село Рани лист са заявили дърва за огрев, но до момента няма доставка:

„В повечето от селата са доставени, но в големите села като Рани лист в момента не сме получили и се надяваме държавата да ни помогне хората да не останат на студено“, каза кметът Гюлтекин Фаик.

Според Гюлтекин Фаик дървата се доставят на политически принцип:

"Кметовете са официалните представители на държавата, на общината. В същото време дървата се разпределят от функционери на определени партии“, каза още кметът.

Кметовете поискаха да бъде въведен ред в доставките на дърва и дадоха срок до началото на идната седмица. В противен случай ще предприемат масови протести.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44