Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Поморие са готови за зимния сезон

Вниманието на пътнопочистващата фирма, която ще се грижи за поддръжката на общинската мрежа в Поморие, ще бъде насочено основно към планинската част. Именно там имаме сериозни проблеми през зимата, посочи заместник - кметът Кунчо Гайдов:

"Сред проблемите места са с.Козичено, пътя Каменар - Каблешково, който е основен за района и се използва, когато са затворени някои от пътищата от републиканската пътна мрежа. Той е единствения, който свързва третокласния път  с първокласния път. Другите са с. Бата, Белодол и Косовец, които са във ветрова зона и също се получават навявания и голямо снегозадържане."

Общинската пътна мрежа е подготвена за зимния сезон, почистваме само останалата растителност към с. Порой, добави Кунчо Гайдов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отиде си писателят Здравко Попов

Снощи на 85- годишна възраст почина писателят и хуморист Здравко Попов. Той е роден през 1939 година в Пловдив. Работил е като журналист, библиотекар, частник-дърводелец. Автор на осем сборника с хумористични разкази: „Акорди извън клавиатурата“ (1974), „Кон на втория етаж“ (1983), „Големият маратон“ (1989, награда „Пловдив“), „Заливът Спенсър", "Из..

публикувано на 01.05.24 в 08:44

Ремонтират част от ул. „Георги Калоянчев“, спирка „Велека“ няма да се обслужва

На 1 и 2 май, за времето от 08.00 до 20.00 ч., ще бъде променена организацията на движението за извършване на ремонтни дейности на пътното платно на ул. „Георги Калоянчев“, в участъка от ул. „Петко Задгорски“ до ул. „Димитър Аврамов“, като отсечката ще бъде затворена за автомобили, съобщи Община Бургас. През двата дни маршрутът на автобусите по линия..

публикувано на 01.05.24 в 08:15

Потребители на 8 социални услуги в Бургас ползват телемедицина

В Бургас все повече потребители на социални услуги ползват възможностите на телемедицината. Осем социални институции имат достъп до здравни грижи от разстояние чрез специални телестанции. Управителят на Домашния социален патронаж Валентина Станкова поясни: „Когато например човекът е хипертоник, приема някаква кардиологична терапия,..

публикувано на 01.05.24 в 08:10

В Малко Търново посрещат Великден с църковни служби и фолклорен празник

Малкотърновци ще посрещнат Възкресение Христово с празнична великденска служба в православния храм „ Успение Богородично“.  На 5 май от 10 часа, на Второ Възкресение ще бъде отбелязано със служби освен в православната църква и в източнокатолическия храм „Света Троица“. „Нека посрещнем Възкресението Христово заедно в храмовете на Малко..

публикувано на 30.04.24 в 16:26

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК – Бургас

Заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес. Областният управител Мария Нейкова се срещна с представители на дружеството и кметовете на общините в област Бургас. В началото на срещата се приеха с единодушие отчета за дейността и изпълнението на бюджета на Асоциацията за миналата година, както и се гласува Бюджетът за..

публикувано на 30.04.24 в 16:06

В Сливен започнаха проверките в магазините преди празниците

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки ОДБХ и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по агнешко месо, съхранение и документи, които потвърждават произхода му.  Проверяват се основно малките търговски обекти по кварталите, защото там..

публикувано на 30.04.24 в 15:56

Младежи влизат в ролята на възрастни за Деня на ученическото самоуправление

Новият Младежки международен център в Бургас ще бъде домакин на кариерен форум в Деня на ученическото самоуправление - 9 май, когато младежи ще влязат в ролята на възрастни и ще подготвят и реализират събитие. През месец май предстоят и социални събития там - разказа директорът на центъра Мария Салабашева след днешната заключителна пресконференция във..

публикувано на 30.04.24 в 15:43