Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къщата за бездомни в Добрич вече работи

Къщата за временно подслоняване на бездомни хора към община Добрич вече е отворена за нуждаещите се. Домът е с капацитет за осем лица и през зимните месеци ще работи денонощно. В областния център бездомните могат да бъдат подслонявани и в Центъра за временно настаняване към фондация „Ръка за помощ“, както и в приюта в храма „Св. Троица“.

Няма точни данни за броя на бездомните в Добричка област, но през зимата хората без подслон от по-малките населени места търсят спасение в областния център.

В момента в къщата за временно настаняване, която се намира зад стоматологията в Добрич, няма настанени хора, заяви заместник-кметът по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева и подчерта, че това не място за настаняване на болни или употребили алкохол хора.

За месеците ноември и декември Областният съвет на БЧК е осигурил финансиране за хранителни пакети, санитарни материали, медикаменти и постелки, но нуждата от допълнителни дарения е голяма.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44