Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоби за пропуските при почистване на пешеходните зони от сняг в Плевен

Снимка: Невена Пекова

Кметът на Плевен Георг Спартански ще наложи финансови глоби за пропуските в работата на фирмите по снегопочистването на пешеходните зони. Общинската фирма “Паркстрой“ продължава отстраняването на клони в резултат на падналия сняг.

На фирмите, ангажирани със снегопочистването, няма да се плаща за несвършена работа. Така коментира кметът на Община Плевен Георг Спартански пропуските в работата на фирмите, и още:

“Нямам забележки относно чистенето на улиците, но изключително много закъсня чистенето на пешеходните зони, тротоари, спирки, включително и на централния площад. За мен това е не е нормално състояние на нещата и няма как да заплатя за несвършена работа. В този смисъл нека всеки си чете договорите. Така че, както има графа плащане, така има графа санкции“, заяви той. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44