Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 130 деца от ромския квартал в Сливен за първи път на детска градина

Снимка: aspekti.info

Многофункционална сграда за образование, култура и здравеопазване ще бъде открита днес в ромския квартал „Надежда“ в Сливен. Тя е изградена с финансовата подкрепа на швейцарското правителство.

На официалното откриване се очаква да присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, посланикът на Швейцария Мюриел Берсе Коен, кметът на Сливен Стефан Радев, зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева и зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Над 130 деца от ромския квартал „Надежда“ ще имат възможност за първи път в живота си да посещават детска ясла и градина, след откриването на новата многофункционална сграда. В нея ще се помещават още здравен център с три лекарски кабинета и културно-образователен център.

Изграждането на сградата е по проекта на Община Сливен за социално включване на роми и други уязвими групи, изпълняван в рамките на Програма ЗОВ „Здраве и образование за всички“, на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Стойността на проекта е над 2,7 милиона лева, като 85% е швейцарското финансиране, а 15% - националното съфинансиране. Официалната церемония започва в 10,30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44