Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия „Безопасността на журналистите в България“ се проведе в ЕП

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дискусия за „Безопасността на журналистите в България“ се проведе в Европейския парламент в Брюксел с участието на Димитър Стоянов - разследващ журналист от "Биволъ", който преди два месеца беше задържани край Радомир, заедно с румънския журналист Атила Биро, по време на разследване за предполагаема злоупотреба с европейски средства.

"Всички внимаваме много, защото ситуацията е взривоопасна и е добре да постъпим по най-добрия начин, за нас, за всички, и да успеем да продължим това разследване", каза Димитър Стоянов.

Журналистът от „24 часа“ Станимир Въгленов е на мнение, че колегите му от „Биволъ“ трябва да търсят и засегнатата страна, което, според него, не правят:

"Събрал си уличаващи факти и доказателства, каквото и да е, срещу някого, срещу фирма, срещу нещо, длъжен си преди да го публикуваш, да поискаш и другото мнение", каза Въгленов.

Отговорът на Димитър Стоянов:

"Напротив, ние публикуваме и мнението на засегнатата страна. Но, когато фактите говорят, и боговете мълчат", отговори той. 

Организатор на дискусията е Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44