Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В навечерието на 46-ия Софийски международен панаир на книгата

Снимка: abk.bg
Коледният панаир на книгата тази година отново ще привлече почитателите на литературата от деца до възрастни. На шест етажа в Националния дворец на културата ще се представят над 160 участници, като за първи път Франкфуртският панаир на книгата ще бъде гост.

Най-големият книжен форум у нас ще посрещне български и чужди писатели, които ще се срещнат с четящата публика, тя ще има възможност за пряк контакт и разговори, а много хора ще си тръгнат с автографи върху новите книги. Литературната програма на Панаира ще бъде на четвъртия етаж, западно крило, както и в зала 4 на НДК. По традиция Софийският международен панаир на книгата дава наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“, така желана от много издатели.

Най-важното обаче е това, че на Коледния панаир винаги витае приповдигнато настроение и многолюдното множество от хора, свързани със словото, прави шестте дни на форума истински празник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.