Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство от Кърджалийско води съдебна битка с властите в Швеция да си върне детето

Расим Муса - омбудсман на Кърджали
Снимка: БГНЕС

Семейство от района на Кърджали, което е живяло в Швеция, води съдебна битка с властите там, за да си върне детето. То е било отнето на 6-месечна възраст, с мотива, че майката не се е грижела добре за него.

За решаване на проблема родителите са потърсили съдействие от омбудсмана на Кърджали Расим Муса.

"Родителите се връщат в България, но все още шведските власти не правят необходимото за връщането на детето на семейството. Направени са анкети чрез нашите социални грижи чрез Държавната агенция за закрила на детето и вярвам, че със съдействието на посланика на нашата страна в Швеция ще успеем да върнем детето".

Детето е български гражданин. От година и половина го гледа приемно семейство, а когато родителите са били там, са имали възможност по един час седмично да го виждат, обясни общественият посредник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44