Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Белово осъди прокуратурата за 60 хиляди лева

Решението подлежи на обжалване

Сградата на общината в Белово
Снимка: Уикипедия

Кметът на община Белово Костадин Варев осъди прокуратурата да му заплати 60 хиляди лева обезщетение.

Причината е 10-годишно незаконно разследване срещу него, което е завършило със снемане на обвиненията за злоупотреба със служебна власт и за умишлена безстопанственост, с цел облага.

Сагата започва преди 10 години, когато Костадин Варев, като председател на Общинския съвет тогава, заедно с бившия кмет Веселин Найденов, са обвинени в незаконна приватизация на транспортно дружество, с която е причинена вреда на Общината за 250 хиляди лева. Двамата са обвинени и за безвъзмездното отдаване на минералния плаж „Топлата вода“, за промяна на регулацията му и за актуализация на месечната вноска на плувния басейн.

През тези 10 години делата са връщани многократно от по-горната инстанция за ново разглеждане. Срещу Варев има издадена и тригодишна присъда, която в последствие е отменена и той е оневинен.

Заради нанесените му неимуществени вреди Костадин Варев е поискал обезщетение от 100 хиляди лева, но съдът определи 60 хиляди.

Решението подлежи на обжалване. В същото време срещу Костадин Варев, в качеството му на кмет на Белово, се водят други две дела  в пазарджишкия окръжен съд, отново за умишлена безстопанственост, от което общината е ощетена с над 150 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44