Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 900 ученици ще участват в математическо състезание в Кърджали

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 900 ученици от цялата страна участват в 18-тото издание на математическия турнир "Перперикон", което се открива в Кърджали. 
Състезанието е за деца от 3-и до 12-и клас и ще се проведе в две местни училища. Темите се състоят от логически задачи и такива с повишена трудност от учебния материал, подготвени са от екип под ръководството на заместник ректора на Висшето училище по застраховане и финанси професор Сава Гроздев. 
На участниците от 12-и клас, събрали съответен брой точки, ще се признава отлична оценка за прием във всички наши университети с математически профил.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44