Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат тестово трамвая на столичния "Граф Игнатиев" (снимки)

7
Експериментално пуснаха трамваите по ул. "Граф Игнатиев".
Снимка: Ани Петрова

Днес за 72 часа ще се изпробва новоремонтираното трамвайно трасе на ул. "Граф Игнатиев". В предаването „Преди всички“ на БНР зам.-кметът по транспорта на столицата Евгени Крусев посочи какво следва:  
 

„Следва назначаване на приемателна комисия от ДНСК, след което се издава Акт 16 и разрешение за ползване на съответното трамвайно трасе и вече може да започне нормалната редовна експлоатация на трамвайните мотриси с пътници. В момента се проверява годността на трамвайното трасе, дали има забележки по неговото изпълнение. Ако такива няма, се издават съответните документи и строителни книжа и съответно трамваят тръгва след това. Ако комисията не констатира забележки, имаме готовност да пуснем движението по най-бързия начин“.

Продължава активната работа на изпълнителите за завършване на тротоарните настилки. Когато ги завършат, ще бъдат махнати окончателно и останалите заграждения.

Крусев отчете, че обстановката в София е нормална, улиците и булевардите са почистени, а градският транспорт се движи по разписание.

Веска Георгиева – директор на Столичния инспекторат, съобщи, че санкция вече е наложена на фирмата, която обработва пътищата на Витоша. Иначе обстановката в столицата е нормална:

"Всички фирми и по урбанизираната територия в града, и по общинските и републиканските пътища, към 5,30 ч. тази сутрин започнаха обработки със сол и продължават да работят и досега. Градският транспорт върви нормално. Въпрос на време е. Някъде вече трябва да е започнало да работят и по вътрешно-кварталните улици. В момента инспекторите проверяват как фирмите работят на спирките".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44