Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница в Перник се продава заради дълг към НАП

Снимка: БГНЕС

Продават Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник заради дълг към НАП от 430 000 лева. Първоначално обявената тръжна цена е 4 934 762 лв. Според управителя на болницата д-р Венцислав Чунов търгът е обявен след като здравното заведение е започнало да изплаща задълженията си. По думите му от три месеца всички пари по линия на Здравната каса - между 25 000 и 30 000 лева месечно, отивали за погасяване на задълженията към приходната агенция:

"Търся обяснение, но не го намирам. Или се опитват да ни извият ръцете за повече пари, или някой си е харесал базата и иска да я купи. Друго обяснение - да продаваш болница за 5 милона лв. заради дълг от 400 000 не намирам”.

Търгът е обявен за 18 декември. Уведомителното писмо за него е получено в лечебното заведение на 29 ноември. 

"Пускам писма и тръгвам по всички институции. Писах във Фейсбук и до премиера”, каза  д-р Чунов. Болницата е наследник на бившия Профилакториум. Сега тя е ЕООД със 100% общинска собственост.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44